Tule meille oppaaksi!

Lahden Historiallinen museo aloittaa opasrekrytoinnit infotilaisuudella Historiallisella museolla 5.3. klo 17.

Historiallinen museo järjestää opastamisesta kiinnostuneille infotilaisuuden ti 5.3 klo 17. Etsimme uudistuvaan Historialliseen museoon sopivia, uuden oppimisesta innostuvia oppaita! Oppaan tehtäviin kuuluu opastaminen Historiallisen museon näyttelyissä sekä erilaisten työpajojen pitäminen. Työ on keikkaluonteista ja sopii yli 18-vuotiaille. 

Sovit mainiosti oppaaksi, mikäli sinulta löytyy esiintymistaitoja ja pystyt sekä sanavalmiina että (yleensä) hymy huulillasi hallitsemaan erikokoisia ryhmiä. Lisäksi olisi mainiota, mikäli vähintään yksi seuraavista pitäisi kohdallasi paikkansa: 
– Tunnet Lahden ja Päijät-Hämeen historiaa tai olet niistä kiinnostunut
– Toimit luontevasti lasten ja nuorten kanssa  
– Olet kiinnostunut vetämään erikoiskierroksia tai ohjaamaan työpajoja

Luontevan esiintymisen lisäksi arvostamme kielitaitoa: suomentaitoisten oppaiden lisäksi etsimme erityisesti englantia ja ruotsia sujuvasti osaavia oppaita. Olemme ehdottomasti kiinnostuneita muustakin kielitaidosta mm. selkokielen, kuvailutulkkauksen tai viittomakielen taidosta. Myös muusta kielitaidosta on etua!

Tarjoamme oppaillemme koulutusta opastamiseen sekä perehdytyksen näyttelyihin. Emme edellytä aikaisempaa opastuskokemusta, mutta kokemus on tietysti plussaa! Oppaiden vankkana tukijoukkona toimivat Historiallisen museon amanuenssit, yleisötyön päällikkö, intendentti ja palveluasiantuntija

Työn hakeminen ja infotilaisuus 

Oppaaksi Historialliselle museolle voi hakea 5.3.-19.3.2024 ja haastattelut järjestetään 10.-11.4. Valituille oppaille ilmoitetaan valinnasta 15.4. mennessä ja heille järjestetään perehdytyspäivä 21.5. Historiallisella museolla. Hakea voi tämän linkin takaa: https://link.webropolsurveys.com/S/B81934C8B00E0D6B

Järjestämme oppaaksi haluaville infotilaisuuden, joissa opastyöstä kiinnostuneet pääsevät kuulemaan lisää Historiallisesta museosta ja työskentelystä oppaana. Infotilaisuus on 5.3. klo 17.00 Historiallisella museolla. Infotilaisuuteen osallistuminen ei ole pakollista, hakea voi joka tapauksessa.

MITÄ: Oppaiden rekrytointi- ja infotilaisuus
MILLOIN: ti 5.3. klo 17
MISSÄ: Lahden Historiallisella museolla, osoitteessa Kartanonkatu 1. Käynti etuovesta.

Lisätietoja:

Anna Jantunen
Hyvinvoinnin ja osallisuuden intendentti
p. 050 398 5496
anna.jantunen@lahti.fi

Sini Ojala
Amanuenssi
p. 044 018 7026
sini.ojala@lahti.fi

Suvi Kuisma
Yleisötyön päällikkö
p. 050 398 5521
suvi.kuisma@lahti.fi