Yleisohjeita museovierailuun

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Historiallisessa museossa saa ottaa valokuvia ja videota vapaasti, mutta salaman käyttö on kielletty.

 • Museomme näyttelyesineisiin ei saa koskea ja suurin osa esineistöstä onkin suojassa lasivitriineissä. Näyttelyssä on kuitenkin mukana erikseen merkittyjä esineitä, joihin saa koskea. Museomme henkilökunta antaa tarvittaessa lisäohjeita.

 • Museossamme on neljä kerrosta. Pohjakerroksessa sijaitsevat wc-tilat, narikka ja vaatesäilytys. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat pääovet, museokauppa ja päänäyttelyn tilat. Toisessa kerroksessa sijaitsevat vaihtuvien näyttelyiden tilat. Kolmannessa kerroksessa on asehuone, lasten piste ja yleisötyön tiloja. Nämä kaikki tilat ovat asiakkaiden vapaasti tutkittavissa.

 • Narikka sijaitsee pohjakerroksessa, jossa tarjolla on sekä naulakkotilaa, että lukittavia kaappeja asiakkaidemme käyttöön. A4 isommat laukut ja reput tulee jättää narikkaan. Henkilökunta opastaa tarvittaessa kaappien käytössä.

 • Omia eväitä voi syödä Salongissa, toisen kerroksen aulatilassa tai kolmannen kerroksen oleskelutiloissa. Näyttelytiloissa eväitä ei saa syödä.

 • Oppilaat ovat koko museovierailun ajan opettajan vastuulla. Museon avoinnapitohenkilökunnalta voi kysyä neuvoja ja he opastavat tarvittaessa laitteiden käytössä.

  1. Saapuessasi museoon tulet museon sisääntuloaulaan, josta löytyy museon lipunmyynti ja informaatiopiste.
  2. Vaatteiden säilytystilat ovat kellarikerroksessa ja kolmannessa kerroksessa. Niistä löytyvät myös lukittavat lokerot, joihin pitää jättää reput ja isommat laukut museokäynnin ajaksi.
  3. Museon WC-tilat löytyvät pohjakerroksesta.
  4. Perusnäyttelyyn kulku on pääovista sisään tullessa oikealla.
  5. Yhteistyöskentelytilat sijaitsevat kolmannessa kerroksessa.
  6. Museon toisessa kerroksessa sijaitsee vaihtuvan näyttelyn tila.
  7. Näyttelytiloissa oleviin esineisiin ja teoksiin ei saa koskea. Älä koske myöskään vitriineihin.
  8. Tehtäviä tehdessäsi jätä tilaa myös toisille ja tarkastele esinettä tai teosta hieman kauempaa. Näyttelytilojen vitriinejä tai seiniä ei voi käyttää kirjoitusalustoina.
  9. Liiku ryhmän mukana ja noudata opettajan ohjeita. Siirry rauhallisesti paikasta toiseen, älä juokse. Näin huomioit myös muut museokävijät.
  10. Museossa ei tarvitse olla täysin hiljaa, vaan voit myös kysyä ja keskustella. On kohteliasta myös pitää kännykkä kiinni tai äänettömällä museovierailun ajan.