Kerro muistosi Vesijärvestä ja vaikuta!

Maisemakuva Vesijärvelle Satamaraitilta. Kuva: Lassi Häkkinen, Lahden kaupunki 2021.

Haluatko vaikuttaa Lahden Historiallisen museon näyttelyihin? Kiinnostaako Vesijärven tilanne nyt ja ennen? 

Lahden kaupungin Luontopositiivisuustyö ja Lahden Historiallisen museon Muistamo järjestävät yhdessä syksyllä 2024 keskusteluiltojen sarjan, jossa käsitellään Vesijärveä virkistyksen lähteenä, teollisuusalueiden rajana ja luontokohteena. Yhdessä haluamme tutkia sitä, miten Vesijärvi yhdistää päijäthämäläisiä ja miten Vesijärven aluetta on muokattu, asutettu ja turvattu vuosikymmenien aikana. Mikä on Vesijärven nykytilanne ja miten tähän tilanteeseen on päädytty? Onko tulevaisuutemme turvattu ja palveleeko järvi meitä kaikkia edelleen? 

Nyt teilläkin on mahdollisuus vaikuttaa Luonto-Muistamon keskusteluiltojen sisältöön! Jaa meille muistosi Vesijärvestä – hyvät ja pahat! Onko sinulla mökki Vesijärven rannassa? Asutko Ankkurissa? Vietätkö aikaasi Vääksyn kanavalla tai Hollolan kirkon rannassa? Olitko töissä tehtaalla Vesijärven rannassa? Mitä muistat Vesijärvestä lapsuudestasi?

Keskusteluiltojen pohjalta kootaan vaihtuva näyttely osaksi Lahden Historiallisen museon Hyvä paikka -päänäyttelyä.

Kyselyyn vastanneita ei voida tunnistaa. Ethän jätä yhteystietojasi lomakkeelle. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti eikä niitä esitetä ulkopuolisille, ellet anna lomakkeella siihen erikseen lupaa.

Voit vastata kyselyyn TÄSTÄ.

Lisätietoja:
https://www.lahti.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/ymparistokaupunki/luontopositiivinen-lahti/

Sini Ojala
Näyttelyamanuenssi

Museon näyttelyt, tapahtumat ja Muistamon toiminta.