Historiallinen museo tarjoaa runsaasti sisältöä lapsiperheille

6.6.2024 avautuva Lahden Historiallinen museo on huomioinut lapsiperheet ja lapsenmielisen yleisönsä laajasti näyttelyissään ja koko talossa. Museolla on helppo liikkua esimerkiksi lastenrattaiden kanssa ja museollamme piileksii lapsiyleisöämme viihdyttävä Mosse-kissa.

Museon Hyvä paikka -päänäyttelyssä sisältöjä esitetään erityisesti samaistuttavien hahmojen kautta. Kivikaudelle, rautakaudelle ja Lahden kylään lavastetut hahmot tekevät näyttelystä helposti lähestyttävän myös lapsille. Näyttelyssä on myös huomioitu lapsikäyttäjät räätälöimällä kalusteet niin, että lapset näkevät niissä olevat sisällöt ja varmistamalla, että kaikki digitaaliset kohteet ovat helppoja käyttää – esimerkiksi nupit ja nappulat ovat lasten ulottuvilla ja toimivat niin helposti, ettei niitä tarvitse aikuisen tulla lapsen puolesta painamaan.  Lisäksi näyttelyssä on tulevaisuusnäyttö, johon myös lapset voivat jättää ajatuksensa Lahdesta sellaisena kuin he sen näkevät.

Lapset ovat tervetulleita kylään museolle

Museollamme on esteetön kulku, mikä helpottaa esimerkiksi rattaiden kanssa kulkemista. Museon pohjakerroksesta, jonne pääsee hissillä, löytyvät myös lastenhoitoon tarkoitetut tilat ja kolmannessa kerroksessa on rauhallista tilaa, johon voi tarvittaessa hetkeksi vetäytyä esimerkiksi vauvan tai taaperon kanssa. Kolmannessa kerroksessa voi myös käydä pitämässä evästauon.

Museolla ei myöskään tarvitse murehtia siitä, että lapset pitävät ääntä. Vaikka toki hipan pelaaminen museon tiloissa ei ole muiden asiakkaiden toiveiden puolesta suotavaa, ei museolla tarvitse hyssytellä lapsia tai kulkea sukkasillaan, vaan museolle voi kukin tulla sellaisena kuin on.

Museokaupastakin voi vielä museokierroksen päätteeksi ostaa kotiin viemisiksi vaikkapa Mosse-kissan pehmoleluna ja vanhemmille tarjolla on kahvia, mikäli uupumus iskee ennen kotiin lähtöä.