7 päivää Historiallisen museon avautumiseen!

Lahden Historiallinen museo avautuu 6.6. klo 9-19 kahden uuden elämyksellisen näyttelyn voimin. Museolla ja Kartanonpuistossa on avajaistapahtumia koko avajaisviikonlopun 6.-9.6.2024. Tarjolla on pihatapahtuma lapsille, luentoja, opastuksia ja työnäytöksiä aikuisempaan makuun sekä teatteria ja musiikkia etnoteknosta klassiseen musiikkiin. Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan juhlimaan!

Päänäyttely Hyvä paikka avaa aikaikkunoita Lahden alueen arjen historiaan jääkaudesta nykypäivään. Näyttelyn on käsikirjoittanut teatterihistorian dosentti Mikko-Olavi Seppälä.

Ensimmäinen vuoden mittainen vaihtuva näyttely Kotiin – Karjalan kaikuja ja kuvia on kolmen taiteilijan yhteistyössä syntynyt näyttely. Säveltäjä ja tutkiva muusikko Anne-Mari Kivimäki, valokuvaaja Hanna Koikkalainen ja sarjakuvataitelija Hanneriina Moisseinen pohtivat näyttelyssään kodin jättämisen teemaa. Millaista oli evakkomatkalaisten sopeutuminen uusille asuinsijoille kodin jäädessä rajan taakse?

”Haluamme tarjota modernin museon perinteisessä ympäristössä ja tarjota paikallishistoriaa syvällisesti esittelevän näyttelyn, jossa on jokaiselle jotakin. Digitaalisuutta, esineistöä ja karttoja – yleisömme ehdoilla”, projektipäällikkö, amanuenssi Ilkka Kuhanen kertoo.

Museolla järjestetään avajaishulinaa 6.6.-9.6.

Historiallinen museo avaa ovensa torstaina 6.6. klo 9 ja avajaispäivä päätetään klo 18 etnoteknoyhtye Suistamon sähkön konserttiin Kartanonpuistossa. Konserttiin on vapaa pääsy.

Perjantaina 7.6. museo on avoinna klo 9-17, minkä jälkeen Ainopuiston teatterin Sarsaparilla saa ensi-iltansa Kartanonpuistossa klo 17 alkaen. Lippuja voi ostaa Ainopuiston teatterilta. Sarsaparillaa esitetään Kartanonpuistossa läpi viikonlopun.

Lauantaina 8.6. museolla on lasten oma aamupäivä ja museon avautuessa klo 11 Kartanonpuistossa onkin tarjolla sirkusakrobatiaa Sirkus Kolmen Koplan toimesta. Noin puoli tuntia kestävät sirkusseikkailun päätteeksi sirkuslaiset tekevät pihassa eläinaiheisia ilmapalloja ja lisäksi tarjolla on kasvomaalausta. Pihatapahtuma on täysin maksuton. Lauantaina lastentapahtuman jälkeen klo 12 on tarjolla opastus Kartanonpuistoon rakennustutkija Riitta Niskasen johdattamana ja koko iltapäivän ajan museolla on nähtävillä miniopastuksia ja työnäytöksiä.

Sunnuntaina 9.6. tarjolla on elämää klassisempaan makuun, kun huilisti Enna Puhakka ja pianisti Vilja Raitala taiteilevat klo 13 ja 15 ranskalaisia sävelmiä vain museon sisäänpääsyn hinnalla toisen kerroksen August Fellmann -salissa. Lisäksi tarjolla on klo 14 Hyvä paikka näyttelyn käsikirjoittajan Mikko-Olavi Seppälän luento näyttelyn sisällöistä.

”Halusimme myös avajaisissa huomioida kävijöitämme vauvasta vaariin, joten avajaishulinoissa on varsin monipuolisesti erilaista ohjelmaa”, amanuenssi Sini Ojala kertoo.

Museo avoinna 6.6-9.6.: TO 9-19, PE 9-17, LA-SU 11-16. Liput 12€/10€/ alle 18v vapaa pääsy

Lisätietoja:

lahdenhistoriallinen.fi

Projektipäällikkö Ilkka Kuhanen
p. 044 416 4624
ilkka.kuhanen@lahti.fi

Amanuenssi Sini Ojala
p. 044 018 7026
sini.ojala@lahti.fi

Tutustu avajaisten ohjelmaan täällä!