Historiallinen museo houkutteli parisen tuhatta kävijää ensimmäisellä avajaisviikollaan

Lahden Historiallinen museo avasi ovensa 6.-9.6 tapahtumantäyteisellä viikonlopulla. 1770 vierasta vieraili museossa ensimmäisen avajaisviikon aikana. Lisäksi museon pihatapahtumissa ja kutsuvierastilaisuuksissa vierailleet nostavat kävijäluvun reiluun 2000 vieraaseen.

”Lahden Historiallisen museon avajaisviikko oli suuri menestys. On ollut ihana nähdä, miten sydämellisesti yleisö on ottanut museon vastaan”, projektipäällikkö Ilkka Kuhanen iloitsee. Museon näyttelyitä on kehuttu vaikuttaviksi ja näyttelyiden laajuutta on ihmetelty monenkin vierailijan toimesta. Kotiin – Karjalan kaikuja ja kuvia on lisäksi saanut kehuja ajankohtaisuudestaan ja koskettavuudestaan. Hyvä paikka -päänäyttelyssä Lahden palon pienoismalli on herättänyt paljon positiivista hämmennystä. Tulipaloa kuvaava näyttelytoteutus äänimaailmoineen on jäänyt monelle mieleen ja se on pysäyttänyt pohtimaan historian äärelle.  

Avajaisviikkoa vietettiin iloisissa tunnelmissa

Avajaisviikon tapahtumista erityisesti Suistamon sähkön konsertti, lauantaina lastentapahtuma ja sunnuntain klassinen iltapäivä keräsivät osallistujia. Suistamon sähkön puistokonsertissa oli paikalla arviolta 450 juhlijaa ja tunnelma oli katossa, kun viimeisten biisien aikana pihalle muodostui jopa spontaanisti yhteinen tanhupiiri.

Lastentapahtumassa lauantaina laskettiin osallistujamääräksi reilut sata lasta, joista suuri osa vieraili myös museossa. Sirkusakrobatia, ilmapalloeläimet ja kasvomaalaus houkuttelivat lapsiperheet liikkeelle viileästä säästä huolimatta ja Sirkus Kolmen Kopla onnistui naurattamaan vähän vanhempaakin väkeä.

Sunnuntaina käsikirjoittaja Mikko-Olavi Seppälän luennolla oli parhaimmillaan kuulolla noin 45 henkeä. Teatterihistoria dosentin luennossa olikin teatterimaisia piirteitä, kun Seppälä lainasi osana luentoa paikallisesti tuttuja murrelauseita. Enna Puhakan ja Vilja Raitalan ranskalainen musiikkihetki puolestaan tavoitti reilut 70 vierailijaa.

”Kaikki on mennyt avajaisviikolla todella hyvin ja viileästä säästä huolimatta tunnelma oli torstaina Suistamon sähkön keikallakin katossa”, avajaisia järjestänyt amanuenssi Sini Ojala kuvailee.

Museo avoinna: TI 11-19, KE – PE 9-17, LA-SU 11-16. Liput 12€/10€

Lisätietoja:

lahdenhistoriallinen.fi

Projektipäällikkö Ilkka Kuhanen
p. 044 416 4624
ilkka.kuhanen@lahti.fi

Amanuenssi Sini Ojala
p. 044 018 7026
sini.ojala@lahti.fi

Amanuenssi Nea Vallas (viestintä ja markkinointi)
p. 044 4826584
nea.vallas@lahti.fi