Tapahtumat

Teosjulkaisutilaisuus

Tapahtuma on päättynyt
Eilen, tänään ja huomenna -teoksen julkaisutilaisuus järjestetään Hollolan kuntakeskuksen torilla 26.8. Tilaisuus on kaikille avoin ja siellä kuullaan lyhyitä puheenvuoroja teoksesta. Lisäksi kuullaan musiikkia nuorelta taiteilijalta ja muusikolta Urho Notkolalta.

Lahden kaupunginmuseon Tutkimuksia-sarja saa jatkoa!

Salpakangas eilen, tänään ja huomenna -teos julkistetaan 26.8 klo 11 Hollolan torilla. Teos on Hollolan kuntakeskuksen kehittämistoimia koskeva artikkelikokoelma. Elomarkkinoiden keskellä järjestettävässä tilaisuudessa kuulemme lyhyesti Muistamon projektipäällikkö Sini Ojalaa Lahden Historiallisesta museosta, sekä osuuskauppa-arkkitehtuurista ja kuntakeskuksen 80-luvusta teokseen kirjoittanutta arkkitehtia (TkT) Eeva Aarrevaaraa. Lisäksi tilaisuudessa on musisoimassa paikallinen nuori muusikko ja taiteilija Urho Notkola. Teosta on mahdollista ostaa paikan päältä ja lisäksi museolaisia on mahdollista jututtaa asiasta kuin asiasta!

Muistamo on Historiallisen museon osallistavan työn kasvot. Muistamo-toiminnan kautta rakennetaan osallistavia näyttelyosuuksia osaksi kesällä 2024 aukeavaa perusnäyttelyä. Hollolan kuntakeskuksessa järjestetyt kolme keskusteluiltaa olivat osa kevään 2022 ajan käynnissä ollutta Muistamon konseptin pilotointia. Lahden Historiallinen museo on osa alueellisena vastuumuseona toimivaa Lahden museoiden organisaatiota, minkä ansiosta toimintaa järjestetään ympäri Päijät-Hämettä. Muistamo tarttuu aiheisiin, jotka kiinnostavat alueellamme liikkuvia, jotka puhututtavat ja joista haluttaisiin puhua enemmän

*Teos on ostettavissa museon verkkokaupasta 25.8 alkaen. Hinta 20e.

*Tutkimuksia sarja on Lahden museoiden julkaisusarja, josta on aiemmin nähty artikkelikokoelmia esimerkiksi Vääksystä ja Malvan rakentamisesta.