Tapahtumat

Oppaiden rekrytointi- ja infotilaisuus 5.3.

Tapahtuma on päättynyt

Etsimme upouuteen Historialliseen museoon sopivia, uuden oppimisesta innostuvia oppaita! Oppaan tehtäviin kuuluu opastaminen Historiallisen museon näyttelyissä sekä erilaisten työpajojen pitäminen. Työ on keikkaluonteista ja sopii yli 18-vuotiaille. 

Järjestämme oppaaksi haluaville infotilaisuuden, joissa opastyöstä kiinnostuneet pääsevät kuulemaan lisää Historiallisesta museosta ja työskentelystä oppaana. Infotilaisuus on 5.3. klo 17.00 Historiallisella museolla, osoitteessa Kartanonkatu 1. Infotilaisuuteen osallistuminen ei ole pakollista, hakea voi joka tapauksessa.

Oppaaksi Historialliselle museolle voi hakea 5.3. alkaen verkkosivuille avautuvan linkin kautta. Työhaastattelut järjestetään huhtikuun alussa ja valinnasta ilmoitetaan pian tämän jälkeen. Valituille oppaille järjestetään koulutuspäivä toukokuussa.

Mitä odotamme oppailtamme?

Sovit mainiosti oppaaksi, mikäli sinulta löytyy esiintymistaitoja ja pystyt sekä sanavalmiina että (yleensä) hymy huulillasi hallitsemaan erikokoisia ryhmiä. Lisäksi olisi mainiota, mikäli vähintään yksi seuraavista pitäisi kohdallasi paikkansa: 
– Tunnet Lahden ja Päijät-Hämeen historiaa tai olet niistä kiinnostunut
– Toimit luontevasti lasten ja nuorten kanssa  
– Olet kiinnostunut vetämään erikoiskierroksia tai ohjaamaan työpajoja

Luontevan esiintymisen lisäksi arvostamme kielitaitoa: suomentaitoisten oppaiden lisäksi etsimme erityisesti englantia ja ruotsia sujuvasti osaavia oppaita. Olemme ehdottomasti kiinnostuneita muustakin kielitaidosta mm. selkokielen, kuvailutulkkauksen tai viittomakielen taidosta.

Tarjoamme oppaillemme koulutusta opastamiseen sekä perehdytyksen näyttelyihin. Emme edellytä aikaisempaa opastuskokemusta, mutta kokemus on tietysti plussaa!

Lisätietoja:

Anna Jantunen
Hyvinvoinnin ja osallisuuden intendentti
p. 050 398 5496
anna.jantunen@lahti.fi

Sini Ojala
Amanuenssi
p. 044 018 7026
sini.ojala@lahti.fi

Suvi Kuisma
Yleisötyön päällikkö
p. 050 398 5521
suvi.kuisma@lahti.fi