Muistamo: Perillä Päijät-Hämeessä

Tapahtuma on päättynyt
Evakkoutta käsitellään Muistamon kevään kolmessa keskusteluillassa. Ensimmäisessä Matkalla Päijät-Hämeeseen illassa tarinoidaan evakkoelämästä Päijät-Hämeessä.

Onko Päijät-Häme ollut evakoille ”hyvä paikka”? Mitkä asiat vaikuttavat kotiutumiseen?

Muistamon kolmannessa ja toistaiseksi viimeisessä keskusteluillassa pohditaan, millaista Lahteen on ollut tulla evakkona. Evakkoudesta ylisukupolvisena kokemuksena ovat keskustelemassa entinen Karjalan liiton puheenjohtaja Terhi Pietiläinen, Päijät-Hämeen liiton toiminnanjohtaja Joonas Pokkinen sekä evakkotutkija ja taiteilija Hanna Koikkalainen. Keskustelun aiheesta on avaamassa Tampereen yliopiston dosentti Tuomas Tepora, joka avaa puheenvuorossaan evakkojen sopeutumista uusille asuinpaikoille. Tilaisuutta fasilitoimassa on osallisuuskoordinaattori Sanna Virta. Lisäksi kuulemme taas hiukan haitarimusiikkia rajan takaa sekä avaamme tulevaa toimintaamme.

Perillä-keskusteluiltojen sarjan kolmas ilta Perillä Päijät-Hämeessä, järjestetään ti 23.5 klo 17-19 Radio- ja tv-museo Mastolassa, osoitteessa Radiomäenkatu 37. Lisäksi keskusteluilta striimataan Lahden museoiden YouTube-kanavalle.  

Tässä linkki striimiin: https://www.youtube.com/watch?v=RLmcCV6qNow

Muistutuksena myös, että olemme edelleen kiinnostuneita evakoiden esineistöstä ja esineiden tarinoista. Jos sinulla on evakossa alueellemme kulkeutunut esine tai hyvä valokuva evakkomatkalta Lahteen, ota yhteyttä ja kerro tarinasi!  

Lämpimästi tervetuloa keskustelemaan ja kuulolle! 

Evakkoutta ja päijäthämäläistä toiseutta koskeva näyttely tullaan näkemään Historiallisella museolla kesällä 2024 ja se toteutetaan osana Historiallisen museon osallistavaa Muistamo-toimintaa.