Matkalla Päijät-Hämeeseen -keskusteluilta

Evakkoutta käsitellään Muistamon kevään kolmessa keskusteluillassa. Ensimmäisessä Matkalla Päijät-Hämeeseen illassa tarinoidaan evakkomatkasta ja pohditaan yhdessä Lahteen evakkona saapumisen merkityksiä.

Millaista on lähteä pakoon sotaa? Millaiset esineet tai asiat kulkeutuvat mukana, kun pakoon lähdetään? 

Muistamon Perillä keskusteluiltojen sarjan ensimmäinen ilta häämöttää! 

Matkalla Päijät-Hämeeseen – keskusteluillassa muistellaan evakkomatkaa ja pohditaan, miten evakkouteen liittyviä lämpöisiä ja hyytävän kylmiä muistoja voidaan käsitellä.  Lahtelaisesta evakkoudesta ylisukupolvisena kokemuksena on kertomassa Hanna Kopra, lisäksi paikalla musisoimassa ja taiteen keinoista evakkouden käsittelyssä ovat puhumassa taiteilijat Hanneriina Moisseinen, Hanna Koikkalainen ja Anne-Mari Kivimäki.  

Olemme myös kiinnostuneita evakkouteen liittyvistä esineistä ja niiden tarinoista. Tule jakamaan oma tarinasi! Esineitä tarinoineen kerätään osaksi Historiallisen museon kesällä 2024 aukeavaa eloisaa perusnäyttelyä. 

Ilta järjestetään 28.3 klo 17-19 Radio- ja tv-museo Mastolan auditoriossa. Iltaa voi seurata myös striiminä Lahden museoiden YouTube sivuilla.  Linkki tulee jakoon tänne verkkosivuille ja @lahdenhistoriallinen someen.

Lämpimästi tervetuloa kuulolle ja tarinoimaan!