Tapahtumat

Mailta ja vesiltä -valokuvanäyttelyn avajaiset

Tapahtuma on päättynyt
Albert Th. Böökin kuvista kootun padasjokelaisia maisemia esittelevän näyttelyn avajaiset 2.7 klo 10-15. Näyttely on Historiallisen museon osallistavan työn tulos. Tarjolla alustuspuheenvuorot, näyttelyyn tutustumista, mukavaa tunnelmaa ja tietysti kahvia!

Historiallisen museon osallistavan Muistamo-projektin tuotos Mailta ja vesiltä -valokuvanäyttely avautuu Padasjoen kirjastolla osana Päheet museot viikkoa.

Albert Theodor Böök (1858-1943) oli padasjokelainen merkkimies, joka tunnetaan Hämeenlinnan kaupunginmuseon perustajana, luonnonhistorian lehtorina ja ahkerana luonnonsuojelun puolestapuhujana. Lehtori Böök on myös harrastanut valokuvausta ja näistä vuosien 1890-1940 välillä taltioiduista lasinegatiiveista on nyt koottu valokuvanäyttely Padasjoen kirjastolle. Valokuvissa esiintyvät Padasjoen maisemat, tutut ympäristöt ja rakennukset, joiden kautta on mahdollista tutustua lehtorin elämään Padasjoella ja vähän sen ulkopuolellakin. Näyttely lainaa nimensä lehtori Böökin samannimisestä luontohistoriallisesta teoksesta.

Avajaispäivänä klo 10 kuulemme avauspuheenvuorot. Tämän jälkeen tarjolla on kahvia, mukavaa musikaalista tunnelmaa sekä tasatunnein ohjattua näyttelyyn tutustumista. Tämän lisäksi paikalla on juttuseuraksi Alueellisen vastuumuseon henkilöstöä: sekä näyttelyn rakentamiseen osallistuneita, että alueellista museotyötä yleisesti tekeviä Lahden museoiden työntekijöitä.

Tule juttelemaan ja kertomaan Muistamon väelle omat muistelusi Padasjoen maisemista!