Tapahtumat

Avoimet ovet ja koko perheen tapahtuma Nastolan kotiseutumuseolla

Tapahtuma on päättynyt
Ajankohtaista tietoa kotiseutumuseon rakennusten kunnostustöistä. Tutustuttavissa Kopoon talo sekä Pihapiiri-näyttely. Keppihevosrata. Paikalla myös kotieläimiä ja traktori.

Nastolan kotiseutumuseon rakennukset ja pihamaa heräävät henkiin Avointen ovien päivässä. Koko perheen tapahtumassa pääsee ihastelemaan Ponitaivaan kotieläimiä ja mittelemään keppihevosten käsittelytaidoissa. Luvassa on myös traktorin pärinää Wanha Willähti -kerhon tuottamana.

Lahden museot on kunnostanut Kopoon taloa sekä käynyt läpi esineistöä kevään aikana. Kunnostustöiden ajankohtaisesta tilanteesta on kertomassa korjausrakentamisen asiantuntija Anssi Malinen.

Ympäristöä elävöittää Nastolan kesänäyttelyyn kuuluva Luontopolku. Kotiseutumuseon museon pihamaalla laiduntavat taiteilija Kirsimaria E. Törösen Pihapiiri-teoksen tyypitellyt eläinten siluettihahmot.

Nastolan kirkonkylän koululaiset osallistuvat opettajiensa johdolla Pihapiirin tekemiseen. Pieniä pörriäisiä on valmistunut kiviaidoille ja ripustettu puihin. Kiipeilemään kutsuvat Pro puun valmistamat puiset sieni-installaatiot.

Tapahtuma järjestetään osana Päheet museot -museoviikkoa Päijät-Hämeessä 5.–11.7.2021. Teemaviikko täyttää alueen museot tapahtumilla ja toiminnalla. Ohjelmassa on elämyksiä moneen makuun: opastuksia, musiikkia, kävelykierroksia, taiteilijatapaamisia, avoimia ovia sekä tietenkin tekemistä lapsille ja koko perheelle. Katso koko ohjelma täältä: https://www.lahdenmuseot.fi/paheetmuseot/