Monrepos-puisto – ainutlaatuinen 1700–1800-lukujen puutarhataiteen muistomerkki

kesäkuu 2016
Arkistoitu

Tarinoiden ja laulujen Monrepos-puistosta kertova kiertonäyttely 29.6.2016 saakka!

Vuonna 1988 Venäjän Sosialistisen Neuvostotasavallan Ministeri-neuvoksen asetuksella perustettu Valtion historiallinen arkkitehtuuri- ja luonnonsuojelumuseo Park Monrepo on tuottanut näyttelyn, joka avaa valokuvin ja tekstein Venäjän ja Suomen yhteistä kulttuuriperintöä. Historialliseen museoon, toisen kerroksen vaihtuvien näyttelyjen tilaan avautuva näyttely kertoo Monrepos-puiston historiasta ja sen vaiheisiin liittyvästä Nicolayn suvusta. Näyttelyssä esitellään muun muassa kuuluisat kiinalaistyyliset kaarisillat, Väinämöisen patsas ja paikallisen väestön parissa jo ennen puiston perustamista tunnettu lähde, joka nimettiin kreikkalaisen mytologian Narkissoksen mukaan.

Suojelukohteeksi 1960-luvulla julistettua Monrepos-puistoa on vuosien varrella kunnostettu venäläis-suomalaisessa yhteistyössä. Puisto on ollut suosittu matkailukohde jo lähes 200 vuoden ajan.

Näyttelyn ovat koonneet Park Monrepon tutkijat Julia Moshnik, Mikhail Efimov ja Valentin Bolgov sekä valokuvaaja Sergey Kiselev. Näyttelytekstit on suomentanut arkeologi Aleksandr Saksa.