Minimi - mittaa muotoilua!

kesäkuu 2007 ‐ syyskuu 2007
Arkistoitu

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opinnäytteitä 9.6. – 2.9. 2007.

Muotoiluinstituutin viime vuosien tuottoa on mitattavissa Lahden Historiallisen museon kesänäyttelyssä. Nähtävänä on muotoilun ja viestinnän opinnäytetöitä sekä opiskelijoiden harjoitustöitä muutaman viime lukuvuoden varrelta. Nyt yleisöllä on myös tilaisuus tutustua Milanon huonekalu- ja designmessuilla esillä olleisiin Muotoiluinstituutin osastoihin vuosilta 2006 ja 2007.

Opinnäytetöissä ovat mukana mm. tänä vuonna Asko-säätiön Teemu Hiltusen stipendillä palkittu Kalustemuotoilun opinnäytetyö, Matti Iso-Pärnän Vuodesohva, Vuoden Innovaatio – stipendillä palkittu Anssi Mustosen Teollisen muotoilun opinnäytetyö X2 All Year Vechile – Moottorikelkka/mönkijä-kulkuneuvokonsepti sekä Vuoden opinnäytetyöksi valittu Valokuvauksen opinnäytetyö, Kristoffer Åbergin valokuvateos Radar. 

Näyttely valottaa laajasti Muotoiluinstituutin eri osaamisalueita. Esillä on näyttävä joukko kalusteita. Opinnäytetöissä edustettuna on lastenkalusteita, apuvälineitä ja kokeellisia materiaalitutkielmia. Milanossa esillä olleiden tuotteiden – kalusteiden ja valaisimien – lisäksi voi tutustua myös yritysyhteistyönä Eimi-kaluste Oy:n kanssa syntyneisiin keinutuoleihin ja Vepsäläinen Oy:lle suunniteltuihin kodinkalusteisiin. Mukana näyttelyssä on myös Kerman Savelle suunniteltu Neilikka-astiasto ja tarjoiluastiat Tonfiskille. 

Teollisen muotoilun kirjo ulottuu kulkuneuvoista kodin siivousvälineisiin. Sisustusarkkitehtuurin töissä painottuu korjausrakentaminen ja uuden käyttötarkoituksen soveltaminen suojelukohteissa.

Koru- ja esinemuotoilun töissä on otettu huomioon syvästi henkilökohtaisen tason ohella myös eri kohderyhmät korujen käyttäjinä. 

Viestinnän osastoilta esillä on mm. valokuvia entisaikojen Miss Suomi-kaunottarista tänään. Graafisen suunnittelun pääaine esittäytyy yrityksen ja sanomalehden graafisen ilmeen, postikorttisarjan ja kirjakuvitusten keinoin.

Ja tietenkin näyttely tarjoaa myös muotia ja Elokuva- ja Tv-ilmaisun leffanäytöksiä.