Kuusenoksa ja lukinlanka — Sata vuotta jugendtunnelmaa

maaliskuu 2012 ‐ marraskuu 2012
Arkistoitu

Uudistunut ja raikkaissa väreissä hehkuva Lahden Historiallinen museo juhlistaa remonttinsa valmistumista toivottamalla yleisön tervetulleeksi suureen Kuusenoksa ja lukinlanka – sata vuotta jugendtunnelmaa -näyttelyyn 3.3.2012 alkaen. Tule kokemaan vuosisadan alun tunnelmia, aistimaan jugendin kansainvälisiä tuulahduksia ja tutustumaan sen lahtelaisiin piirteisiin!

Historiallisen museon näyttely toteuttaa jugendille ominaista kokonaistaideteoksen ideaa tarjoamalla nähtäväksesi upeita huonekaluja, taidokkaita koruompeleita, kauniita pukuja ja astioita, arkkitehtuuria sekä ajan merkittäviä taideteoksia ja julistegrafiikka

Jugendin muotokielen inspiraation lähteet, luonto- ja kasviaiheet, ovat olleet vahvasti mukana suomalaisessa muotoilussa, jonka tarina alkoi 1900-luvun alkuvuosina – suomalainen taidekäsityö ja rakennustaide tulivat kansainvälisesti huomatuiksi Pariisin maailmannäyttelyssä 1900. Kuusenoksa ja lukinlanka -näyttelyssä voit tutustua useiden Pariisissa mukana olleiden suunnittelijoiden ja taiteilijoiden, kuten sittemmin Lahden 100-vuotisjuhliaan viettävän kaupungintalon suunnitelleen Eliel Saarisen monipuoliseen tuotantoon.

Kansainvälisten vaikutelmien lisäksi Lahden Historiallinen museo tuo koettavaksesi myös lahtelaisia jugendtunnelmia. Voit eläytyä 1900-luvun alun henkeen muun muassa lahtelaista kaupunki- ja huvilaelämää esittelevissä tiloissa ja tutustua paikallisen taidekäsityön edustajiin.

Näyttelyn asiantuntijana on toiminut Heinolan museonjohtaja Kari-Paavo Kokki. Näyttelyyn liittyy julkaisu, luentosarja ja muuta oheisohjelmaa.