Jewel Case

toukokuu 2005 ‐ kesäkuu 2005
Arkistoitu

JEWEL CASE on Lahdessa järjestettävään 5. Fabergé biennaaliin liittyvä näyttely, jossa esitellään biennaalin kilpailutöiden parhaat ja valikoima aitoja Fabergé-esineitä suomalaisista yksityiskokoelmista. Kolmannen kokonaisuuden näyttelyyn muodostaa Suomen Kultaseppien liiton 100-vuotisjuhlanäyttely, jossa esittäytyvät Vuoden kultasepät vuosilta 1989-2004.

Fabergé biennaali on Venäjän, Baltian ja Pohjoismaiden korualan korkeakouluopiskelijoille, nuorille kultasepille ja korumuotoilijoille suunnattu korusuunnittelukilpailu ja tapahtuma. Ensimmäinen biennaali järjestettiin Pietarissa vuonna 1996. Vuodesta 2000 lähtien tapahtumaan on osallistunut alalla toimivia nuoria myös Pohjoismaista ja Virosta.

Biennaalin järjestäjänä on aikaisemmin toiminut The Fabergé Arts Foundation (FAF). Sen taustavaikuttajia ovat kulttuurielämän, yritystoiminnan ja hallinnon edustajia Pietarissa, useissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa. Tänä vuonna biennaalin järjestää Lahden ammattikorkeakoulun muotoiluinstituutti.

Korusuunnittelukilpailussa on neljä kategoriaa: jewellery design, visualisation, cut stone article ja impromptu. Ennakkoon suurinta kiinnostusta on herättänyt visualisation -kategoria. Kilpailuun on odotettavissa hyvin korkeatasoisia töitä, joista parhaimmisto valikoituu JEWEL CASE näyttelyyn.

JEWEL CASE näyttelyn suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Muotoiluinstituutin koru- ja hopeamuotoilun opiskelijat.