Salpakangas eilen, tänään ja huomenna -keskusteluilta III

Tapahtuma on päättynyt
Hollola eilen, tänään ja huomenna keskustelusarjan viimeisessä osassa keskitytään tarkastelemaan Salpakankaan tulevaisuutta. Millaisia visioita kunnan luottamushenkilöillä ja viranhaltijoilla on tulevaisuudesta?

Lahden historiallisen museon osallistava tarinoiden tallentamiseen keskittyvä Muistamo-projekti rantautuu Lahden emäpitäjään Hollolaan!

Tarjoamme mahdollisuuden osallistua keskusteluun Salpakankaan rakentumisesta 1960-1970-luvuilta eteenpäin aina nykypäivään ja tulevaisuuteen asti. Samalla tutkailemme lempein silmälasein sekä tutkijan, että asukkaiden antamia merkityksiä kuntakeskukselle. Keskusteluiltojen herättämiä muistoja ja tarinoita tallennetaan myöhempää käyttöä varten. Muistamo projektin avulla tarkoituksenamme on herätellä keskustelua kuntakeskukseen liittyvistä tärkeistä paikoista tai muistoista.

Lahden alueellinen vastuumuseo järjestää yhteistyössä Hollolan kunnan kanssa Hollolan yhteisöllisen kirjaston tapahtumatorilla kevään aikana kolme keskustelutilaisuutta:

17.3 klo 17-19 Miten kuntakeskus syntyi?

7.4 klo 17-19  Kaupoille kuntakeskukseen!

5.5 klo 17-19 Minne olemme menossa?

Alueen kestävän kehittämisen pohdintaa ihmisen, hyvinvoinnin ja ympäristölle annettujen merkitysten kautta. Paikan tarina ja kehyskunnan keskustaajaman vahvuuksien tunnistaminen sekä tulevaisuuden hahmottelua keskustelussa esille nousevien asioiden kautta. Millaisessa rakennetussa ympäristössä esimerkiksi nuorisomme haluaisi elää? Keskusteluun johdattaa kaupunkisuunnittelun lehtori Tommy Lindgren Aalto yliopistosta puheenvuorolla Kaupunkisuunnittelun mittakaavat. Keskustelemassa ovat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Teemu Kinnari, elinkeinopäällikkö Sari-Anna Vilander, vapaa-aikapäällikkö Lassi Puodinketo sekä kehitys- ja kaavoituspäällikkö Ilkka Korhonen.

***

Voit tulla katselemaan, tutustumaan, kuuntelemaan, muistelemaan, kertomaan tai kysymään – tai vaikka kaikkia näitä!

Osallistuminen ei vaadi minkäänlaista erityisosaamista tai ennakkotietoutta ja kaikki innokkaat ovat tervetulleita paikalle. Näihin keskustelutilaisuuksiin voit osallistua myös etänä, sillä kaikki tilaisuudet striimataan Hollolan kunnan sivuille sekä Lahden historiallisen museon verkkosivuille.

Tule juttukahville ja tuo tuttavatkin! Kirjastolla nähdään!

Lisätietoja:

Museoamanuenssi Sini Ojala, sini.ojala@lahti.fi, p. 044 018 7026

Projektitutkija Nea Uusisalo, nea.uusisalo@lahti.fi, p. 044 482 6584

Muistamo -projektin logo

Kuvatiedot: Kuntakeskus ja Holli vuonna 1979, ilmakuva Kuva: Hollolan kunnan valokuva-arkisto