Salpakangas eilen, tänään ja huomenna -keskusteluilta II

Tapahtuma on päättynyt
Salpakangas eilen, tänään ja huomenna keskusteluiltojen sarjan toinen ilta. Tällä kertaa keskustellaan Prisman asemasta taajamakuvissa sekä kartoitetaan salpakankaalaisille merkityksellisiä paikkoja nykyisessä kuntakeskuksessa.

Lahden historiallisen museon osallistava tarinoiden tallentamiseen keskittyvä Muistamo-projekti rantautuu Lahden emäpitäjään Hollolaan!

Tarjoamme mahdollisuuden osallistua keskusteluun Salpakankaan rakentumisesta 1960-1970-luvuilta eteenpäin aina nykypäivään asti. Samalla tutkailemme lempein silmälasein sekä tutkijan, että asukkaiden antamia merkityksiä kuntakeskukselle. Keskusteluiltojen herättämiä muistoja ja tarinoita tallennetaan myöhempää käyttöä varten. Muistamo projektin avulla tarkoituksenamme on herätellä keskustelua kuntakeskukseen liittyvistä tärkeistä paikoista tai muistoista.

Lahden alueellinen vastuumuseo järjestää yhteistyössä Hollolan kunnan kanssa Hollolan yhteisöllisen kirjaston tapahtumatorilla kevään aikana kolme keskustelutilaisuutta:

17.3 klo 17-19 Miten kuntakeskus syntyi?

7.4 klo 17-19  Kaupoille kuntakeskukseen!

Prisman saapuminen kuntakeskukseen oli merkittävä osa Salpakankaan rakennushistoriallista kehityskulkua. Keskitymme osuuskauppa-arkkitehtuurin ihanteisiin, vaikutuksiin ja merkityksiin taajamakuvassa sekä yleisellä tasolla, että Salpakankaalla. Arkkitehti ja tekniikan tohtori Eeva Aarrevaara pohtii modernin taajamakuvan kehitystä ja ohjaa keskustelua sen äärelle, mikä voi olla säilyttämisen ja muistamisen arvoista. Millaisia merkityksiä uuteenkin rakennusperintöön on kiinnittynyt? Lisäksi Osuuskaupparakentamisen periaatteista saadaan kommentti Hämeemaan kiinteistöjohtaja Ari Järviseltä.

Hollolan kirjaston YouTube-sivujen striimaukseen pääset tästä.

5.5 klo 17-19 Minne olemme menossa?

***

Voit tulla katselemaan, tutustumaan, kuuntelemaan, muistelemaan, kertomaan tai kysymään – tai vaikka kaikkia näitä!

Osallistuminen ei vaadi minkäänlaista erityisosaamista tai ennakkotietoutta ja kaikki innokkaat ovat tervetulleita paikalle. Näihin keskustelutilaisuuksiin voit osallistua myös etänä, sillä kaikki tilaisuudet striimataan Hollolan kunnan sivuille sekä Lahden historiallisen museon verkkosivuille.

Tule juttukahville ja tuo tuttavatkin! Kirjastolla nähdään!

Lisätietoja:

Museoamanuenssi Sini Ojala, sini.ojala@lahti.fi, p. 044 018 7026

Projektitutkija Nea Uusisalo, nea.uusisalo@lahti.fi, p. 044 482 6584

Muistamo -projektin logo

Kuvatiedot: Kuntakeskus ja Holli vuonna 1979, ilmakuva Kuva: Hollolan kunnan valokuva-arkisto