Muistamon keskusteluilta III Padasjoella

Tapahtuma on päättynyt

Lahden historiallisen museon osallistava, tarinoiden tallentamiseen keskittyvä, Muistamo-projekti rantautuu Padasjoelle!

Tarjoamme mahdollisuuden päästä keskustelemaan Padasjoen historiasta ja osallistua Albert Theodor Böökin (1858-1943) ottamista valokuvista koottavan valokuvanäyttelyn rakentamiseen. Projektin aikana keräämme tarinoita ja paikallistuntemusta Padasjoesta sekä tarjoamme mahdollisuuden omien Padasjoki aiheisten muistojen jakamiseen kahvikupin ääressä. Böökin kuvat on valittu näyttelynaiheeksi yhdessä padasjokelaisten kanssa ja nyt meillä on mahdollisuus tutustua tähän padasjokelaiseen merkkimieheen yhdessä.

Järjestämme Muistamo-projektin puitteissa kolme keskusteluiltaa. Keskusteluillat teemoineen toteutetaan Padasjoen kirjastolla, osoitteessa Vaahteratie 4, seuraavalla aikataululla:

ke 23.2. klo 17–19 Kuka oli Padasjokea kuvannut Albert Theodor Böök? Keskustelua tulevan näyttelyn teemoista.

ke 23.3. klo 17–19 Miten näyttelyä rakennetaan? Näyttelykuvien valintoja.

ke 20.4. klo 17–19 Kuka, missä, milloin? Perehdymme aiemmissa keskusteluilloissa valittuihin kuviin ja pyrimme tunnistamaan kuvissa olevia paikkoja ja ihmisiä. Samalla pääsemme jakamaan muistojamme tarinoita kuvissa esiintyvistä paikoista.

Voit tulla katselemaan, tutustumaan, kuuntelemaan, muistelemaan, kertomaan tai rakentamaan – tai vaikka kaikkia näitä!

Osallistuminen ei vaadi minkäänlaista erityisosaamista tai ennakkotietoutta ja kaikki innokkaat ovat tervetulleita paikalle.

Tule ja tuo tuttavatkin! Kirjastolla nähdään!

Lisätietoja:

Museoamanuenssi Sini Ojala, sini.ojala@lahti.fi, p. 044 018 7026 Projektitutkija Nea Uusisalo, nea.uusisalo@lahti.fi, p. 044 482 6584

Muistamo -projektin logo

Kuvatiedot: Haukka-Kustaa kuokkii maata poltetulla kaskimaalla Padasjoen Majuanvuorella 1800-luvun lopulla. Kuva on Padasjoella syntyneen ja vaikuttaneen museomies Albert Theodor Böökin ottama. Hänen lasinegatiiveille ottamistaan valokuvista välittyy hyvin ajan henki. Kuva: Lahden museot, kuvakokoelmat, A. Th. Böökin lasinegatiivit