Salpakangas eilen, tänään ja huomenna -keskusteluilta I

Tapahtuma on päättynyt
Muistamo projektin ensimmäisessä keskusteluillassa Hollolassa pureudutaan Salpakankaan rakentamisen alkuvaiheisiin. Paikalla asiantuntijapaneeli ja tilaa keskustelulle ja kysymyksille on tarjolla!

Lahden historiallisen museon osallistava tarinoiden tallentamiseen keskittyvä Muistamo-projekti rantautuu Lahden emäpitäjään Hollolaan!

Tarjoamme mahdollisuuden osallistua keskusteluun Salpakankaan rakentumisesta 1960-1970-luvuilta eteenpäin aina nykypäivään asti. Samalla tutkailemme lempein silmälasein sekä tutkijan, että asukkaiden antamia merkityksiä kuntakeskukselle. Keskusteluiltojen herättämiä muistoja ja tarinoita tallennetaan myöhempää käyttöä varten. Muistamo projektin avulla tarkoituksenamme on herätellä keskustelua kuntakeskukseen liittyvistä tärkeistä paikoista tai muistoista.

Lahden alueellinen vastuumuseo järjestää yhteistyössä Hollolan kunnan kanssa Hollolan yhteisöllisen kirjaston tapahtumatorilla kevään aikana kolme keskustelutilaisuutta:

17.3 klo 17-19 Miten kuntakeskus syntyi?

Kuntakeskuksen rakentamisen vaiheita 1960-1970-luvuilla, kun vanha Mäntykangas rakennettiin Salpakankaaksi ajan kaavoitushankkeiden ja arkkitehtuurin ihanteiden mukaan. Mukana keskustelemassa rakennustutkija Riitta Niskanen; kunnanjohtaja, emeritus Seppo Jokipelto; kunnanvaltuutettu Juha Rehula sekä historioitsija Kyösti Toivonen. He lähestyvät kukin aihetta Salpakankaan eri merkityksien kautta.

Liity tapahtumastriimiin täältä.

7.4 klo 17-19  Kaupoille kuntakeskukseen!

5.5 klo 17-19 Minne olemme menossa?

***

Voit tulla katselemaan, tutustumaan, kuuntelemaan, muistelemaan, kertomaan tai kysymään – tai vaikka kaikkia näitä!

Osallistuminen ei vaadi minkäänlaista erityisosaamista tai ennakkotietoutta ja kaikki innokkaat ovat tervetulleita paikalle. Näihin keskustelutilaisuuksiin voit osallistua myös etänä, sillä kaikki tilaisuudet striimataan Hollolan kunnan sivuille sekä Lahden historiallisen museon verkkosivuille.

Tule juttukahville ja tuo tuttavatkin! Kirjastolla nähdään!

Lisätietoja:

Museoamanuenssi Sini Ojala, sini.ojala@lahti.fi, p. 044 018 7026

Projektitutkija Nea Uusisalo, nea.uusisalo@lahti.fi, p. 044 482 6584

Muistamo -projektin logo

Kuvatiedot: Kuntakeskus ja Holli vuonna 1979, ilmakuva Kuva: Hollolan kunnan valokuva-arkisto